Rubrika: FIT VAŘEČKA

  Bramborová polévka

Polévka je světlá zahuštěná moukou s převahou zeleniny a brambor. Chuť je charakteristická po použitých surovinách a přísadách.

Stupeň obtížnosti přípravy: Pokročilý

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Cibule, tuk, hladká mouka, kořenová zelenina, mletý pepř, kmín, majoránka, brambory, sůl, česnek a polévkové koření.

Pracovní postup

1. Dáte vařit brambory a osmažíte jemně krájenou cibuli na tuku. Do osmažené cibule nasypete hladkou mouku pro přípravu zásmažky.

 

2. Hladkou mouku pečlivě osmažíte s cibulí za stálého míchání.

 

3. Do provařené zásmažky vložíte kořenovou zeleninu, sůl, mletý pepř, kmín, majoránku, polévkové koření a nakonec vložíte do polévky předem uvařené brambory.

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Cibule 21,5g
Tuk 24ml
Hladká mouka 32g
Kořenová zelenina 150g
Mletý pepř 0,24g
Voda 744ml
Kmín 0,24g
Majoránka 0,24g
Brambory 160g
Sůl 8g
Česnek 0,4g
Polévkové koření 4,5g

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 1144g
Ztráty vařením celkem 78g
Množství hotové polévky 1066ml

Energetická hodnota
4 porce 204 Kj/49 Kcal
1 porce 51 Kj/12 Kcal

 

 

 

2017 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.