Rubrika: FIT VAŘEČKA

  Kuřecí prsa na houbách

Drobně krájená kuřecí prsa osmažená na cibuli a podušená se žampiony na másle. Vůně a chuť jsou jemné mírně po žampionech.

Stupeň obtížnosti přípravy: Začátečník

Doba přípravy: 20 minut

Složení

Kuřecí prsa, cibule, olej, máslo, houby (žampiony), sůl a grilovací koření.

Pracovní postup

1. Kuřecí prsa nakrájíte na menší kousky.

   

2. Cibuli nakrájíte najemno a osmažíte ji na předem rozehřátém oleji.

   

3. Na osmaženou cibuli přidáte kuřecí maso, osolíte, přidáte grilovací koření a smažíte.

4. Až bude maso částečně měkké, přidejte k němu sušené či čerstvé houby (žampióny).

5. Hotový pokrm zjemníte máslem a můžete ho podávat třeba s rýží.

   

Doplňující informace

Množství potravin pro 4 porce
Potravina
Kuřecí prsa 400g
Cibule 60g
Olej 60ml
Máslo 40g
Sůl 12g
Houby 80g
Grilovací koření 30g

Výsledné hodnoty pro 4 porce
Hmotnost potravin 682g
Ztráty vařením celkem 225g
Množství hotového výrobku 457g

Energetická hodnota
4 porce 463 Kj/111 Kcal
1 porce 115 Kj/ 28 Kcal

Vhodné přílohy

1. Vařené brambory
2. Rýže
3. Těstoviny

 

 

 

2017 © Vseokulturistice.cz – Všechna práva vyhrazena.